Γιατί Qbus?
10 λόγοι για να μας προτιμήσετε.
Η αξιοπιστία, ευελιξία, ευκολία προσαρμογής και οι δυνατότητες του είναι αξεπέραστες.
To κοστολόγιο του είναι ασυναγώνιστο, η ποιότητα & κατασκευή των υλικών (made in Europe) αδιαπραγμάτευτη.
H απλότητα στην λειτουργία ακόμα και για παιδιά, ηλικιωμένους δουλεύει για εσάς πάντα (με όλη την αφανή νοημοσύνη από πίσω).
Παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι χρησιμοποιείται σε οίκους ευγηρίας (και για ανάλυση συμπεριφορών & alarms).
Το διακοπτικό υλικό διατίθεται με ενσωματωμένους ανιχνευτές κίνησης, θερμοστάτες κτλ. (περιορίζοντας κοστολόγιο, αυξάνοντας δυνατότητες).
To ίδιο το software προγραμματισμού παρέχεται δωρεάν και copyrighted.
Είναι ΑΠΛΗ windows εφαρμογή που ο καθένας με βασικές γνώσεις μπορεί να χειριστεί με αποτέλεσμα να μην δεσμεύεσαι σε οποιοδήποτε προγραμματιστή/εταιρεία.
Παρ' όλα αυτά διαθέτουμε εξουσιοδοτημένους ηλεκτρολόγους για προγραμματισμό καθώς και σεμινάρια προγραμματισμού ΚΑΙ για ιδιώτες.
H απλότητα στην δομή & συνδεσμολογία του καθιστά δυνατή την εγκατάσταση του από οποιοδήποτε ηλεκτρολόγο.
Όλες τις δυνατότητες περιέχονται στο τροφοδοτικό, ώστε να μην δημιουργούνται κατά την εγκατάσταση πρόσθετα κοστολόγια.
Είναι απλό από το κινητό μου μέσω του Cloud ή web server να βλέπω, ελέγχω, αλλάζω οτιδήποτε στο σπίτι μου.
Δωρεάν, δεν υπάρχει κανενός είδους ετήσια συνδρομή.
Παρέχουμε ΓΡΑΠΤΗ εγγύηση 2+2 ετών καλής λειτουργίας υλικών για κάθε σύστημα μας.
Προσφέρουμε συμβόλαια υποστήριξης & επέκτασης εγγύησης έως ...10έτη ώστε να κοιμάστε ήσυχοι. Τόσο σίγουροι είμαστε για τα υλικά μας.
Η οποιαδήποτε σύγκριση με οποιοδήποτε ανταγωνιστικό σύστημα & εταιρεία είναι επιθυμητή & την ενθαρρύνουμε!
Είμαστε δίπλα σας με σταθερή αντιπροσώπευση του υλικού από το 2004 στην Ελλάδα για οτιδήποτε χρειαστείτε.
Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή για εμάς ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που έχετε φανταστεί για το μοναδικό σας σπίτι. Επιπρόσθετα, εγγύηση αποτελεί, η βαθιά γνώση και εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από το 1996 που ασχολούμαστε με αυτοματισμούς, καθώς και η εταιρική δομή της εταιρείας μας "Χώρος ΣΜ Α.Ε."
Frequently
Asked
Questions
Πόσο δύσκολο είναι στο χειρισμό το σύστημα?
Το σύστημα προσαρμόζεται ΑΠΟΛΥΤΑ στις ανάγκες σας. Αρχίζει από τις απλές λειτουργίες διακόπτη φωτισμού (το ίδιο με τον συμβατικό διακόπτη - απλά πατάς πλήκτρο) με όλη την αφανή νοημοσύνη από πίσω του και καταλήγει στις πιο σύνθετες λειτουργίες σεναρίων & εφαρμογών εφόσον αυτές είναι επιθυμητές (έναυση με κίνηση ή με φωτομετρία, σενάρια πανικού, πλημμύρας, ειδοποιήσεων αέρα, βροχής, στάθμης πετρελαίου, νερού, υγρασίας κτλ).
Πόσο δύσκολο είναι στο χειρισμό ο διακόπτης?
Ο διακόπτης έχει ένδειξη λειτουργείας (RGB led). Πόσες φορές αναρωτηθήκατε αν ανάψατε ή σβήσατε το συγκεκριμένο φως στο μπαλκόνι? Το Led πάνω στον διακόπτη θα σας δείξει αν κάτι είναι αναμμένο ή σβηστό, το RGB με τα χρώματα θα διαχωρίσει φωτισμό, ρολά, σενάρια, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε και τέλος το ταμπελάκι αναγραφής λειτουργείας θα βοηθήσει εσάς και τους επισκέπτες σας να διαβάσετε τι ελέγχει ο διακόπτης.
Από ποιόν ηλεκτρολόγο ?
Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις από τον ηλεκτρολόγο σας για την καλωδίωση του συστήματος. Επιλεγμένος από εσάς ηλεκτρολόγος με ΑΠΛΕΣ γραπτές οδηγίες από εμάς προχωρά στην καλωδίωση του συστήματος με την λογική bus. Τηλεφωνικές συμβουλές, οδηγίες, απορίες λύνονται ΑΜΕΣΑ από μηχανικό μας.
Κόστος συστήματος ?
Το σύστημα συγκαταλέγεται στις πιο συμφέρουσες επιλογές στον χώρο. Ενδεικτικά το βασικό κοστολόγιο σε ένα σπίτι της τάξεως των 120-150μ2 ανέρχεται στα 2.000-2.500 ευρώ. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται η προμήθεια των υλικών πίνακα, οι διακόπτες, τα σενάρια, το δωρεάν software. Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για κοστολόγηση.
Προυποθέσεις εγκατάστασης ?
Η εγκατάσταση του συστήματος γίνεται σε νέες κατασκευές εφόσον προϋποθέτει διαφορετικό τρόπο καλωδίωσης από τον συμβατικό. Σε υπάρχουσες συμβατικές εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες οι μετατροπές (μερεμέτια). Καλέστε μας για να εξετάσουμε την περίπτωση σας.
Θα γεμίσω μηχανήματα στο σπίτι ?
Φυσικά και όχι. Ολα τα υλικά ενσωματώνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ηλεκτρολογικό πίνακα της κατοικίας σας προβλέποντας κάποιο πχ. 20% μεγαλύτερο. Διακόπτες, πολυδιακόπτες, μπουτονιέρες, σταθερές οθόνες αφής, αισθητήρες κίνησης, φωτός τοποθετούνται όσοι και όπου αυτό είναι επιθυμητό.
Προγραμματισμός συστήματος ? Το Software είναι απλή παραθυρική εφαρμογή windows, εύκολο στην εκμάθηση και το κυριότερο παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, COPYRIGHTED, lifetime, χωρίς ετήσια συμβόλαια (κατεβάστε από την ενότητα downloads). Μπορείτε να προγραμματίσετε, αλλάξετε, διορθώσετε οτιδήποτε θέλετε στο σπίτι σας μόνοι σας ώστε να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι χωρίς να έχετε ανάγκη οποιοδήποτε. Επιπρόσθετα για όποιον επιθυμεί να εμβαθύνει μπορεί να παρακολουθήσει τα μικρού κόστους σεμινάρια που διοργανώνουμε. Φυσικά, παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια ή προγραμματισμό θελήσετε.
Χρόνος Απόσβεσης ? Από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει έχει υπολογιστεί πως σε 2-3 έτη !!! πραγματοποιείται απόσβεση κοστολογίου υλικών. Αυτό επιτυγχάνεται με συνυπολογισμό κόστους θέρμανσης & ηλεκτρικής κατανάλωσης. Το 2019 διανύουμε τον 8ο χρόνο από εγκατάσταση πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος θέρμανσης σε μονοκατοικία 160μ2 με ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία 21 βαθμούς έχοντας ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα εξοικονόμησης αλλά & θερμικής άνεσης...
Το ετήσιο κόστος θέρμανσης & απεριόριστου ζεστού νερού κυμαίνεται στα ...200 ευρώ/έτος.
Επέκταση συστήματος ? Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Σε 1 μήνα / χρόνο μπορείτε ΧΩΡΙΣ επίπονες μετατροπές να προσθέσετε διακόπτες, οθόνες αφής, μονάδες sms, internet, cameras, να αλλάξετε λειτουργίες διακοπτών κτλ. Οτι θελήσετε έτσι απλά, χωρίς μερεμέτια.
Αξιοπιστία, υποστήριξη, εγγύηση ? Ολα τα υλικά Qbus φέρουν γραπτή εγγύηση εργοστασίου 2 ετών. Πρόσθετα η εταιρεία μας δίνει +2 έτη γραπτή εγγύηση για κάθε σύστημα μας, ενώ εάν το θελήσετε υπάρχει επέκταση εγγύησης & υποστήριξης έως ...10έτη για να κοιμάστε ήσυχοι. Τόσο σίγουροι είμαστε για τα υλικά μας.
Η οποιαδήποτε σύγκριση με οποιοδήποτε ανταγωνιστικό σύστημα & εταιρεία είναι επιθυμητή & την ενθαρρύνουμε!
Πακέτα συστήματος Plug & Play. Εχουμε δημιουργήσει έτοιμα πακέτα Plug & Play προκατασκευασμένων ηλεκτρολογικών πινάκων τα οποία περιλαμβάνουν τα υλικά μας ώστε να διευκολύνουμε τον ηλεκτρολόγο σας & να περιορίσουμε το κοστολόγιο σας. Το μόνο που χρειάζεται ο ηλεκτρολόγος σας είναι να τοποθετήσει τον πίνακα και να καλωδιώσει τις επιστροφές πάνω σε αυτόν.
Αρχίστε με τα βασικά, επεκτείνετε στο μέλλον - Stand Alone Range.
Πολύ απλά προμηθεύεστε μόνο τα Qbus ρελέ στον πίνακα περιορίζοντας το αρχικό κοστολόγιο σαφώς κάτω από τα 1.000 ευρώ για ένα διόροφο σπίτι. Πλέον τα υλικά ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ μπορούν να εκτελέσουν απλές λειτουργίες όπως φώτα, ρολά, dimmers 230V & 1-10V, απλά σενάρια all on/off και όλα τα ρολά/τέντες επάνω/κάτω. Στο μέλλον χωρίς παρέμβαση υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του συστήματος σε πλήρη σύστημα bus απλά με την προσθήκη ενός internet ελεγκτή στον πίνακα.
Κλειστό & ανοιχτό σύστημα bus.
Την ερώτηση αυτή την ακούμε συνέχεια στο αρχικό στάδιο επαφής με τους πελάτες μας.
Σε ελεύθερη μετάφραση/ερμηνεία είναι εάν μπορείς να βρεις υλικό (από πολλά εργοστάσια) για πιθανή αντικατάσταση σε ζημία/προσθήκη στο μέλλον.
Σε μετάφραση ουσίας (που ενδιαφέρει πελάτη), είναι εάν μπορείς να βρεις υλικό ΚΑΙ να είσαι σε θέση να το ...ενσωματώσεις αρμονικά στο σύστημα σου.
Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα (των πολλών εργοστασίων) δεδομένης της πολυπλοκότητας όχι μόνο ίδιου του προγραμματισμού (διάρθρωσης, τοπολογίας, έχουμε το αρχείο-file προγραμματος?) αλλά & των υλικών, firmware, του προγράμματος που έχει αρχικά εγκατασταθεί, των "πονηρών ή όχι" passwords σε υλικά κτλ.
Τέλος πρέπει να βρείτε τον άνθρωπο που μετά κάποια χρόνια θα έρθει να ασχοληθεί ΕΞ ΑΡΧΗΣ με όλα τα ανωτέρω (setup παρωχημένων υλικών & versions) για να δουλέψουν αρμονικά.
Εδώ έρχονται οι λύσεις της Qbus & της εταιρείας μας.
1. Η εγκατάσταση & τοπολογία υλικών είναι εξαιρετικά απλή, άνετα κατανοητή & από εσάς. Ζητήστε μας επίδειξη.
2. Το ίδιο το πρόγραμμα είναι απλό & το έχετε copyrighted. Δεν χρειάζεστε κανέναν για οποιαδήποτε αλλαγή θελήσετε.
3. Οι αναβαθμίσεις των firmware είναι αυτόματες και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα "πονηρού" password κλειδώματος υλικών.
4. Το ίδιο το αρχείο προγράμματος σώνεται στην Sd Card μέσα στα υλικά σας και απλά το κατεβάζετε, δεν έχετε να ανησυχείτε.
5. Το πρωτόκολλο Qbus είναι διαδεδομένο σύστημα με γερές βάσεις & εγκαταστάσεις παγκοσμίως (Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Πορτογαλία, Dubai, Ινδία).
6. Υπάρχουν εταιρείες μεγάλες που έχουν υιοθετήσει το πρωτόκολλο Qbus & κατασκευάζουν υλικά (General Electric, Orange Electric, Orel Corporation, CJC) ή προμηθεύουν υλικά στην ίδια την Qbus (Jaga, Niko, bTicino, Jung, Lithoss).
Τέλος,
7. Η παρουσία της Qbus στην Ελλάδα είναι συνεχής & σταθερή από το 2004 με πολλές εγκαταστάσεις πανελλαδικά.
8. Η σύνθεση της εταιρείας μας διασφαλίζει την συνέχιση υποστήριξης του υλικού (δεν είναι προσωπική, μεταφέρεται πελατεία & αντιπροσώπευση για ευνόητους λόγους).
9. Με έως και 10 έτη εγγύησης νιώθουμε υπερήφανοι να σας δίνουμε την αίσθηση της ασφάλειας.
SiteMap // Frequently Asked Questions