Κάθε διακόπτης Qbus είναι και θερμοστατης.

Qbus Temperature Control

Θερμοκρασία (set point).

Για τον έλεγχο θέρμανσης/ψύξης και για την εισαγωγή της επιθυμητής θερμοκρασίας μπορώ σε οποιαδήποτε οθόνη συστήματος ή απο κινητό, iPad, tablet να δώ την επικρατούσα (Current βλέπε αριστερά 24βαθμούς) και την επιθυμητή (Set Point 15βαθμούς – αυτή που επιθυμώ να φτάσει).
Μπορώ να μεταβάλλω την δεξια μπάρα (Set point) απλά σύροντας πάνω ή κάτω όπου επιθυμώ.
Επίσης μπορώ να επιλέξω κάποια απο τα έτοιμα προγράμματα setpoint (βάση οθόνης) και αυτόματα να μεταβεί το Setpoint σε αυτή την θερμοκρασία που έχω ορίσει στο πρόγραμμα αυτό.
Υπάρχουν (βλεπε φώτο) 4 προγράμματα (set point) που έχουν συσχετιστεί με χρώματα.
Το Freeze (μπλέ) που θέτει set point πχ. 5οC, το Eco (πορτοκαλί) θέτει set point πχ. 21οC, το Full (κόκκινο) που θέτει set point πχ. 24οC,και το Night (πράσινο) που θέτει set point πχ. 18οC.
Τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε ζωντανά στο Live cloud μας.

Qbus Temperature Control

Θερμοκρασία (set point) απο απλό διακόπτη.

Τα έχουμε όμως και πιο απλά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία (& οικονομικά)…
Τα 4 προγραμματα μπορούν να αντιστοιχισθούν σε οποιοδήποτε διακόπτη σε οποιοδήποτε πλήκτρο και πατώντας το διαδοχικά να αλλάζει χρωματισμο & να αλλάζει Set point.
Στην 1η φώτο έχει επιλεγεί το Freeze= μπλέ και στην 2η φώτο το eco= πορτοκαλί.
Tip: Στο δωμάτιο ηλικιωμένου/παιδιού το κάτω δεξι πλήκτρο διακόπτη στην είσοδο δωματίου ελέγχει θερμοκρασία. Θέλεις να ανάψεις θέρμανση βάλε κίτρινο, κρυώνεις παραπάνω βάλε κόκκινο, πας για ύπνο εάν θέλεις βάλε πράσινο ή κλείσε θέρμανση με το μπλέ.
Tip: Σε κάποιο διακόπτη σε σαλόνι βάλε θερμανση υπογείου και ισογειου και των 2 υπνοδωματίων. Με μια ματιά μπορούμε άμεσα να αντιληφθούμε με το χρώμα Leds διακόπτη τι τρέχει σε όλο το σπίτι απο μακρυά χωρίς να πάω σε οποιαδήποτε οθόνη. Γιατί υπόγειο κόκκινο ενώ πάμε για υπνο, το ξεχάσαμε?
Tip: Σαφώς οικονομικότερα και πιο άνετο είναι να χρησιμοποιούμε πλήκτρο διακόπτη για τον έλεγχο θέρμανσης παρά οποιοδήποτε πολυδιακόπτη ή οθόνη αφής (που συγκρίνει το μυαλό μας θερμοκρασίες). Το μόνο που θέλουμε είναι ενα πλήκτρο για τον έλεγχο θέρμανσης (απο τα 4 του διακόπτη). Καμμία σύγκριση σε κανένα σύστημα.
Tip: Σκάλες πιο οικονομικότερο είναι να έχεις προκαθορίσει σε κάθε δωμάτιο την επιθυμητή θερμοκρασία και να μην βάζει ο καθένας την οποιαδήποτε επιθυμεί. Κλασσικό παράδειγμα τα παιδιά “καρφώνουν” συνέχεια το 28(max). Με eco το νότιο δωμάτιο είναι 21 και το βορεινό δωμάτιο στο 22.