Qbus 10 reasons

Γιατί Qbus ?
10 Λόγοι για να το προτιμήσετε.

 • H απλότητα στην λειτουργία ακόμα και για παιδιά, ηλικιωμένους δουλεύει για εσάς (πάντα με όλη την αφανή νοημοσύνη από πίσω).
  Εξυπνο σπίτι σημαίνει με απλό τρόπο να κάνω την ζωή μου εύκολη όχι να σπαταλώ χρόνο κάνοντας την ζωή μου δύσκολη.
  Ταυτόχρονα οι χρήστες που θέλουν το πολύ (ή λίγο) παραπάνω υπάρχεί το cloud, οθόνες, πολυδιακόπτες…

 • Η αξιοπιστία, ευελιξία, ευκολία προσαρμογής και οι δυνατότητες του είναι αξεπέραστες.

 • To κοστολόγιο του είναι ασυναγώνιστο, η ποιότητα & κατασκευή των υλικών αδιαπραγμάτευτη.

 • To ίδιο το software προγραμματισμού παρέχεται δωρεάν και copyrighted, το ίδιο το αρχείο προγραμματισμού σώζεται στο υλικό σας, στο σπίτι σας. Ξεχάστε την περίπτωση “μου το έβαλε ο ηλεκτρολόγος αλλά τον έχασα, δεν έχω αρχεία, σχέδια. Τι κάνω?”. Απλά βρίσκετε κάποιον εξουσιοδοτημένο Qbus Partner ή καλείτε εμάς και κάνετε όποιες αλλαγές, προσθήκες θελήσετε.

 • H απλότητα στην δομή & συνδεσμολογία του καθιστά δυνατή την εγκατάσταση του από οποιοδήποτε ηλεκτρολόγο. Όλες τις δυνατότητες περιέχονται στο τροφοδοτικό, ώστε να μην δημιουργούνται κατά την εγκατάσταση πρόσθετα κοστολόγια.
 • Είναι απλό από το κινητό μου μέσω του Cloud ή web server να βλέπω, ελέγχω, αλλάζω οτιδήποτε στο σπίτι μου.
  Δωρεάν, δεν υπάρχει κανενός είδους ετήσια συνδρομή. Fast, on-line, απο το 2012 παράγει έργο!

 • Παρέχουμε ΓΡΑΠΤΗ εγγύηση 2+2 ετών καλής λειτουργίας υλικών για κάθε σύστημα μας.
  Προσφέρουμε συμβόλαια υποστήριξης & επέκτασης εγγύησης έως 10έτη ώστε να κοιμάστε ήσυχοι. Τόσο σίγουροι είμαστε για το υλικό μας.
  Η οποιαδήποτε σύγκριση με οποιοδήποτε ανταγωνιστικό σύστημα & εταιρεία είναι επιθυμητή & την ενθαρρύνουμε!

 • Είμαστε δίπλα σας απο το 1996 με σταθερή αντιπροσώπευση του υλικού qbus από το 2004 στην Ελλάδα για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 • Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή για εμάς ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που έχετε φανταστεί για το μοναδικό σας σπίτι.
  Επιπρόσθετα, εγγύηση αποτελεί, η βαθιά γνώση και εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από το 1996 που ασχολούμαστε με αυτοματισμούς.

 • Θέλετε τίποτα παραπάνω ?

Qbus FAQ

Frequently Asked Questions

Qbus FAQ

Το σύστημα προσαρμόζεται ΑΠΟΛΥΤΑ στις ανάγκες σας. Αρχίζει από τις απλές λειτουργίες διακόπτη φωτισμού (το ίδιο με τον συμβατικό διακόπτη – απλά πατάς πλήκτρο) με όλη την αφανή νοημοσύνη από πίσω του και καταλήγει στις πιο σύνθετες λειτουργίες σεναρίων & εφαρμογών εφόσον αυτές είναι επιθυμητές (έναυση με κίνηση ή με φωτομετρία, σενάρια πανικού, πλημμύρας, ειδοποιήσεων αέρα, βροχής, στάθμης πετρελαίου, νερού, υγρασίας κτλ, ανακυκλοφορία ΖΝΧ με φωτισμό μπάνιου κ.α.).

Κάθε πλήκτρο διακόπτη έχει RGB led.
Πόσες φορές αναρωτηθήκατε αν ανάψατε ή σβήσατε το φως στο μπαλκόνι? Το Led πάνω στον διακόπτη bus θα δείξει αν κάτι είναι αναμμένο ή σβηστό. Τα χρώματα RGB στο πλήκτρο θα ξεχωρίσουν εύκολα εάν το πλήκτρο αφορά φωτισμό, ρολά, σενάρια, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Τέλος το ταμπελάκι αναγραφής λειτουργείας θα βοηθήσει εσάς και τους επισκέπτες σας να διαβάσετε ακριβώς τι ελέγχει ο διακόπτης.

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις από τον ηλεκτρολόγο σας για την καλωδίωση του συστήματος. Επιλεγμένος από εσάς ηλεκτρολόγος με ΑΠΛΕΣ γραπτές οδηγίες από εμάς προχωρά στην καλωδίωση του συστήματος με την λογική bus. Τηλεφωνικές συμβουλές, οδηγίες, απορίες λύνονται ΑΜΕΣΑ από μηχανικό μας.

Το σύστημα συγκαταλέγεται στις πιο συμφέρουσες επιλογές στον χώρο. Ενδεικτικά το βασικό κοστολόγιο σε ένα σπίτι της τάξεως των 120μ2 ανέρχεται στα 1.500-2.500 ευρώ. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται η προμήθεια των qbus υλικών πίνακα, οι διακόπτες, τα σενάρια, το δωρεάν software. Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για κοστολόγηση.

Η εγκατάσταση του συστήματος γίνεται σε νέες κατασκευές εφόσον προϋποθέτει διαφορετικό τρόπο καλωδίωσης από τον συμβατικό όπως όλα τα συστήματα bus. Σε υπάρχουσες συμβατικές εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες οι μετατροπές (μερεμέτια).
Καλέστε μας για να εξετάσουμε την περίπτωση σας.

Φυσικά και όχι. Ολα τα υλικά ενσωματώνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ηλεκτρολογικό πίνακα της κατοικίας σας προβλέποντας κάποιο πχ. 20% μεγαλύτερο. Διακόπτες, πολυδιακόπτες, μπουτονιέρες, σταθερές οθόνες αφής, αισθητήρες κίνησης, φωτός τοποθετούνται όσοι και όπου αυτό είναι επιθυμητό.

Το Software είναι απλή παραθυρική εφαρμογή windows, εύκολο στην εκμάθηση και το κυριότερο παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, COPYRIGHTED, lifetime, χωρίς ετήσια συμβόλαια (κατεβάστε ελεύθερα εδώ). Μπορείτε να προγραμματίσετε, αλλάξετε, διορθώσετε οτιδήποτε θέλετε στο σπίτι σας μόνοι σας ώστε να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι χωρίς να έχετε ανάγκη οποιοδήποτε. Επιπρόσθετα για όποιον επιθυμεί να εμβαθύνει μπορεί να παρακολουθήσει τα μικρού κόστους σεμινάρια που διοργανώνουμε.
Φυσικά, παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια, προγραμματισμό, αλλαγές θελήσετε με προσυμφωνημένες – όχι αυθαίρετες τιμές. Κοιτάξτε στην ενότητα Εγγύηση & Support.

Από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει έχει υπολογιστεί πως σε 2-3 έτη πραγματοποιείται απόσβεση κοστολογίου υλικών. Αυτό επιτυγχάνεται με συνυπολογισμό κόστους θέρμανσης & ηλεκτρικής κατανάλωσης.
Το 2022 διανύουμε τον 12ο χρόνο από εγκατάσταση πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος θέρμανσης σε μονοκατοικία 160μ2 με ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία 21 βαθμούς έχοντας ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα εξοικονόμησης αλλά & θερμικής άνεσης…
Το ετήσιο κόστος θέρμανσης & απεριόριστου ζεστού νερού κυμαίνεται στα …200 ευρώ/έτος.

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Σε 1 μήνα / χρόνο μπορείτε ΧΩΡΙΣ επίπονες μετατροπές να προσθέσετε διακόπτες, οθόνες αφής, μονάδες sms, internet, cameras, να αλλάξετε λειτουργίες διακοπτών κτλ. Οτι θελήσετε έτσι απλά, χωρίς μερεμέτια.

Ολα τα υλικά Qbus φέρουν γραπτή εγγύηση εργοστασίου 2 ετών & πρόσθετα η εταιρεία μας δίνει +2 έτη γραπτή εγγύηση για κάθε σύστημα μας.
Εάν το επιλέξετε υπάρχει επέκταση εγγύησης & υποστήριξης έως …10έτη. Τόσο σίγουροι είμαστε για τα υλικά μας.
Μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Support ετήσια πακέτα υποστήριξης, συντήρησης & επέκτασης εγγύησης του συστήματος σας ώστε να κοιμάστε ήσυχοι.
Η οποιαδήποτε σύγκριση με οποιοδήποτε ανταγωνιστικό σύστημα & εταιρεία είναι επιθυμητή & την ενθαρρύνουμε!

Stand Alone Range. Αρχίστε με τα βασικά, επεκτείνετε στο μέλλον.
Πολύ απλά προμηθεύεστε μόνο τα Qbus ρελέ στον πίνακα περιορίζοντας το αρχικό κοστολόγιο σαφώς κάτω από τα 1.000 ευρώ για ένα διόροφο σπίτι. Πλέον τα υλικά ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ μπορούν να εκτελέσουν απλές λειτουργίες όπως φώτα, ρολά, dimmers 230V & 1-10V, απλά σενάρια all on/off και όλα τα ρολά/τέντες επάνω/κάτω. Στο μέλλον χωρίς παρέμβαση υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του συστήματος σε πλήρη σύστημα bus απλά με την προσθήκη ενός internet ελεγκτή στον πίνακα. Βρείτε τα εδώ.

Plug & Play.

Εχουμε δημιουργήσει έτοιμα πακέτα Plug & Play προκατασκευασμένων ηλεκτρολογικών πινάκων τα οποία περιλαμβάνουν τα υλικά μας ώστε να διευκολύνουμε τον ηλεκτρολόγο σας & να περιορίσουμε το κοστολόγιο σας. Το μόνο που χρειάζεται ο λεκτρολόγος σας είναι να τοποθετήσει τον πίνακα και να καλωδιώσει τις επιστροφές πάνω σε αυτόν. Βρείτε τα εδώ.

Την ερώτηση αυτή την ακούμε συνέχεια στο αρχικό στάδιο επαφής με τους πελάτες μας.

Σε ελεύθερη μετάφραση/ερμηνεία είναι εάν μπορείς να βρεις υλικό από πολλά εργοστάσια για αρχική αγορά ή αντικατάσταση στο μέλλον.
Σε μετάφραση ουσίας (που ενδιαφέρει πελάτη), είναι εάν μπορείς να βρεις υλικό ΚΑΙ κάποιος να το ενσωματώσει αρμονικά στο σύστημα σου.
Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα (των πολλών εργοστασίων) δεδομένης της πολυπλοκότητας όχι μόνο ίδιου του προγραμματισμού (διάρθρωσης, τοπολογίας, έχουμε το αρχείο-file προγραμματος?) αλλά & των υλικών, firmware, του προγράμματος που έχει αρχικά εγκατασταθεί, των “πονηρών ή όχι” passwords σε υλικά κτλ.
Τέλος πρέπει να βρείτε τον άνθρωπο που μετά κάποια χρόνια θα έρθει να ασχοληθεί ΕΞ ΑΡΧΗΣ με όλα τα ανωτέρω (setup παρωχημένων υλικών & versions) για να δουλέψουν αρμονικά & φυσικά να τον πληρώσετε ανάλογα.
Εδώ έρχονται οι λύσεις της Qbus & της εταιρείας μας.
1. Η εγκατάσταση & τοπολογία υλικών είναι εξαιρετικά απλή, άνετα κατανοητή ακόμη & από εσάς.
2. Το ίδιο το πρόγραμμα είναι απλό & το έχετε copyrighted. Δεν χρειάζεστε κανέναν για οποιαδήποτε αλλαγή θελήσετε.
3. Οι αναβαθμίσεις των firmware είναι αυτόματες και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα “πονηρού” password κλειδώματος υλικών.
4. Το ίδιο το αρχείο προγράμματος σώζεται στην Sd Card μέσα στα υλικά σας και απλά το κατεβάζετε, δεν έχετε να ανησυχείτε.
5. Το πρωτόκολλο Qbus είναι διαδεδομένο σύστημα με γερές βάσεις & εγκαταστάσεις παγκοσμίως (Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Πορτογαλία, Dubai, Ινδία).
6. Υπάρχουν εταιρείες μεγάλες που έχουν υιοθετήσει το πρωτόκολλο Qbus & κατασκευάζουν υλικά (General Electric, Orange Electric, Orel Corporation, CJC) ή προμηθεύουν υλικά στην ίδια την Qbus (Jaga, Niko, bTicino, SUMUM, Jung, Lithoss).
Τέλος,
7. Η παρουσία της Qbus στην Ελλάδα είναι συνεχής & σταθερή από το 2004 με πολλές εγκαταστάσεις πανελλαδικά.
8. Η σύνθεση της εταιρείας μας ώς ΑΕ διασφαλίζει την συνέχιση υποστήριξης του υλικού & των πελατών (δεν είναι προσωπική).
9. Με έως και 10 έτη εγγύησης νιώθουμε υπερήφανοι να σας δίνουμε την αίσθηση της ασφάλειας.